?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Mijn eerste bericht uit Dublin!

Hoi Hoi Allemaal!

 

Hier mijn eerste berichtje uit Ierland! Het is hier prachtig weer en Dan en Aileen zijn echt super aardig! Woensdag kwam ik aan en moest ik de bus nemen naar de stad. Na eerst het foute kaartje gekochte te hebben, die vervolgens geruild te hebben en toen het goede kaartje gekocht te hebben ben ik vertrokken naar Dublin City. Daar uitgestapt bij Trinity college en daar heeft Dan me opgehaald. Hij heeft me toen gelijk een rondleiding gegeven door Temple Bar waar we vlak bij waren. Daarna snel naar huis. Dan woont samen met zijn vrouw en zijn zoontje Jack in een rustige wijk van Dublin in een klein rijtjeshuis. Hij maakte snel wat eten klaar en na wel 10 keer vragen of alles goed was ging hij snel door na het ziekenhuis waar Jack was. Die was de avond ervoor opgenomen omdat hij hele hoge koorts had en zijn tempratuur niet omlaag wilde. Na even lekker gedoucht te hebben met een elektrische douche! ben ik naar bed gegaan.

Donderdag opgestaan om een uur of 10 en toen ontbeten en de stad ingegaan. Er was niemand thuis want iedereen was in het ziekenhuis. Dan had me vanuit de auto de route naar de stad uitgelegd en had me de avond ervoor een kaart gegeven zodat ik wist waar ik heen moest. Ben toen eerst Temple Bar gaan verkennen en vervolgens de belangrijkste winkel straat in Dublin verkent. Dublin is echt een gezellige stad met allemaal lage kleine huisjes. Na de winkelstraat ben ik Trinity college binnengelopen en heb daar eerst wat gelezen over de geschiedenis van Trinity college en vervolgens binnen gevraagd of ze nog kamer vrij hadden. Die hadden ze maar alleen voor toeristen tot september en daarna alleen aan studenten van Trinity college zelf. Toen ben ik naar huis gelopen en ondertussen was de familie er weer samen met Jack.  Na een tijdje kwamen de twee tantes van Jack langs. Die elke keer als ze langs komen een cadeautje kopen voor hem. (kan je nagaan hoeveel speelgoed hij heeft en hoe verwent hij is)

Dan had me al eerder verteld dat er een jazzconcert was en daar zijn we toen s’avonds naar toe gegaan. Het concert was erg leuk en het was mooie muziek. Daarna hebben we nog een wijntje gedronken en daarna in een echt Irish pub heb ik mijn eerste Guinness gedronken. Ook al vind ik het meeste bier niet te drinken vond ik Guinness best wel te drinken!
Op vrijdag ben ik naar Grifith college gegaan om te vragen of zij kamers hadden. Die hadden ze maar het zou meer dan  €500 per maand kosten en dan moest je een kamer delen en je was moest je ergens anders doen en er waren allemaal rare regels en de termijnen waren niet gunstig. Jammer maar helaas. Ik ben toen de stad in gegaan om een transform ding te kopen want de Ierse stop contacten hebben 3  platte pinnen ipv 2 ronde pinnen. Ik heb toen ook gelijk de H&M ontdekt. Altijd handig! Toen ben ik terug gegaan en heb op internet gezocht naar kamers. Ondertussen had ik het adres van Damien ontvangen (de franse stagiaire) die had ik gemaild en toen hebben we gelijk maar afgesproken om elkaar te ontmoeten. Het was een aardige jongen die niet zo goed engels sprak en van het franse eiland Reunion kwam vlak bij Madagaskar. Daarna weer terug en de transformer geprobeerd die niet bleek te werken :S.

S’avonds samen met Dan de stad ingegaan en David zijn collega ontmoet. Was een erg gezellige avond en David was ook erg aardig.

Zaterdag ochtend geinternet en toen vond ik een leuke kamer waar ik meteen naar ben gaan kijken. Het is een appartement gedeeld met 4 mensen. De kamer waar ik in zou komen zou ik delen met een Braziliaans meisje. Voor de rest was het een goed appartement. Alles was er zoals tv, internet, wasmachine etc. Hij koste €400,- met maand exclusief rekeningen. Wat best goed is voor een gedeelde kamer in het centrum van Dublin. Daarna ben ik de transformer gaan ruilen in de stad waar allemaal acts bezig waren. Er was een gratis historical tour of the 21st century en daarna was er een man die op een plein lag en die tomaten aan het pletten was met zijn hoofd. Heel apart… Sávonds hebben we met zijn alle tv gekeken.


ik schrijf snel weer verder!

mis jullie!

Ier

 

PS:

dit is mijn nieuwe adres en telefoon nummer:

Iris van Dam

9 Jellett House

Dean Court
Francis st

Dublin 8
Ireland

00353879709032

Comments

( 3 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Aug. 29th, 2007 06:16 pm (UTC)
Hee Iertje!!
Al de leukste straten van Dublin gezien, nu al een kamer gevonden en al een man gezien die tomaten plet met zijn hoofd! Dat gaat allemaal wel snel!
Ier ik mis je ook hoor!
*HUG*
Karin
(Anonymous)
Aug. 29th, 2007 07:43 pm (UTC)
Hey meid!
Hallo die mede-reiziger!
Geen heimwee hebben joh! Dat helpt toch niks?
Vergeet niet dat heimwee alleen maar toeneemt naarmate je vertrouwen in de omgeving afneemt.
Dus, GA ERVOOR! Je gaat vast niet een tweede keer naar Dublin voor zo'n gaaf project.
Zet em op, we denken aan je!

Liefs,

Eva
(Anonymous)
Aug. 30th, 2007 05:21 pm (UTC)
Hoi Iertje,

Fijn om te horen dat het zo goed met je gaat. Die lage kleine huisjes heb ik ook gezien toen ik er was erg vrolijk en knus. Heel wat anders dan hier in ieder geval. En die tomatenpletter kom je hier ook niet tegen dus je hebt wel iets heel moois gezien. alleen al hierdoor willen we nu allemaal naar Ierland om dat ook eens mee te maken.

Heel veel groetjes en een dikke kus Erik
( 3 comments — Leave a comment )

Latest Month

June 2008
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars